Teknoloji

Şarj Etme Devri Bitiyor Mu? Oxford, Mucizevi Malzemeyi Buldu

Oxford Üniversitesi araştırmacılarından çığır açan gelişme. “Mucize malzeme” olarak adlandırılan yeni buluşları sayesinde telefonları şarj etme devri bitti mi?

Telefonlar Güneş Paneline Dönüşecek

Oxford Üniversitesi bilim adamlarının uzun zamandır üzerine çalıştığı projelerinden haber geldi. Oxford, çanta ve telefonları güneş paneli yapan bir kaplama malzemesi geliştirdi.

Yıllar içerisinde bu ürün ile birlikte şarj etme devri kapanabilir.

Yıllar içerisinde bu ürün ile birlikte şarj etme devri kapanabilir. 

Güneş Enerjisi, En İyi Yenilenebilir Enerji Kaynağı

Oxford Üniversitesi telefonlara ve çantalara yapışan ince bir tabaka şeklindeki yeni icadı ile güneş enerjisi üretmeyi amaçlıyor.

Çevre kirliliği ve iklim krizinin baş gösterdiği bu zamanlarda herkes yenilenebilir enerjinin peşine düştü. Yenilenebilir enerjiler gün geçtikçe daha çok önem kazanıyor ve üretimi hızlı bir şekilde artıyor. Güneş enerjisi de yenilenebilir enerjiler arasında kritik bir önem taşıyor.

Bütün dünyada güneş panelleri sektörü ilerleme kaydederken teknoloji firmaları da bu fırsatı değerlendiriyor. Yenilenebilir enerjide en mantıklı çözüm, yani güneşten faydalanılıyor. 

Güneş Enerjisi, En İyi Yenilenebilir Enerji Kaynağı

Perovskit Diğer Adı ile “Mucizevi Malzeme”

Oxford Üniversitesi’nin Fizik Bölümü’ndeki araştırmacılar, silikon yapılı herkesin bildiği güneş panellerinden ayrı olarak daha verimli Perovskit’i üretttiler. Son zamanlarda adından söz ettiren perovskit, güneş ışığını enerjiye çevirirken çok daha verimli olduğu için de Mucizevi Malzeme olarak anılıyor.

Normal güneş panellerinden 150 kat daha ince ve çok fazla yüzeye yerleştiriliyor. Geleneksel silikon paneller, güneş enerjisinin yüzde 22’sini dönüştürürken; “Mucizevi Malzeme” yüzde 27’sini dönüştürüyor.

Perovskit, öngörülere göre sadece telefon ile kalmayacak, araba dahil pek çok teknolojik cihazın enerjisini sağlamada kullanılacak.

Oxford Üniversitesi’nin Fizik Bölümü’ndeki araştırmacılar, güneş panellerinden ayrı olarak daha verimli Perovskit’i üretttiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu